woensdag 25 februari 2015

"....alles wat je aandacht en liefde geeft, groeit..." #Stories.of.my.Life

Sinds zeven maanden zit ik bijna wekelijks aan mijn administratie. Alles wat ik moet betalen op een rij; mijn betalingen checken en uitrekenen wat ik opzij kan zetten. Dit jaar staat onder andere in het teken van financieel onafhankelijk worden. Vandaar.

Ooit was ik een kei in uitstellen en nog beter in mijn enveloppen ongeopend laten. Dat veranderde geleidelijk aan, maar ik bleef 'cold feet' houden wat mijn papieren 'sores' betreft. Soms kwam ik daardoor in de problemen en liep ik daardoor achter mijn eigen feiten aan.

Nu wil ik voorgoed anders en vooral beter. Ik wil de wind eronder hebben en in het proces zelf een buffer kunnen opbouwen. Want één ding heb ik vorig jaar geleerd, je weet nooit hoe het leven loopt. Je kan 'zomaar' tot de keuze komen het leven wat was los te laten en financieel 'op jezelf komen te staan.'



Met mijn 'koffieblik-revolutie' en mijn nieuw hervonden kracht (anders kan ik het niet omschrijven) om wekelijks mijn administratie bij te houden en op te bouwen, hervind ik mijn trots, eigenwaarde en groeiende onafhankelijkheid. Ik heb geleerd dat alles wat je aandacht en liefde geeft, groeit...

Ook al doe ik het zelf en is het mijn keuze - ik ben dit leven en het universum zo intens dankbaar hiervoor. Ik voel me hierin zo gedragen. Dat zo iets fysieks - materieels - zo een uitwerking kan hebben vind ik meer dan bijzonder.

Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen in deze van de bloglezer. Wil je ze delen? Reageren kan onder het artikel of mail me naar maaikes.writersblog(a)gmail-punt-com.

3 opmerkingen:

Anita Willems zei

Hoe herkenbaar!
Twee jaar geleden begon ik me echt met de administratie bezig te houden. Eerst opruimen en daarna in kaart brengen. Ik was altijd van de 'ongeveer- boekhouding'. Ik wist ongeveer wat er binnenkwam en ongeveer wat er uit kwam. Dat klopte ook altijd ongeveer :-)
Maar ik wilde meer weten, preciezer weten. Niet meer ongeveer. Want ik wilde niet meer het gevoel hebben dat het geld opging aan zaken die ik niet belangrijk genoeg vond.(voor mezelf en mijn gezin) Ik werd een tijdlang heel zuinig. Niet omdat ik een zuinig mens ben, maar ik wilde geld overhouden voor zaken die ik echt belangrijk vond.
Nu zit ik niet meer elke week achter mijn administratie, maar het is wel tijd om dat weer te doen; budgetten aanpassen, spaardoelen instellen, vooruitzien, regeren. Ik overweeg om me eens op het pad van beleggen te wagen.:-)
Ik schreef een tijd terug een log over de lessen die geld mij geleerd hebben. Je vindt het hier: http://anitasdagboek.blogspot.nl/2014/11/de-6-lessen-die-geld-mij-geleerd-hebben.html

En het klopt: alles wat je aandacht geeft, groeit. Op alle fronten. Sinds ik me daar bewust van ben, ben ik een veel tevredener mens geworden.

Min of Meer zei

Klopt Maaike, dat ervaar ik ook. Door er bovendien vaak over te schrijven lijkt het wel alsof de geldstromen steeds meer voor mij werken in plaats van andersom ;-)

MaaikesWritersBLog zei

Dank jullie wel voor jullie reacties. Voor mij is het een prille reis maar als ik jullie lees wordt het alleen maar beter. Liefs Maaike